جهش تولید | سه‌شنبه، ۱۳ خرداد ۱۳۹۹

فک خزری - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

فک خزری

Loading the player...

فک خزری که منحصر به دریای مازندران می باشد بدن، دوکی شکل دارد با چشم‌ها نسبتاً درشت، گوش‌ها بسیار کوچک و سبیل‌ها بلند و کلفت. دارای 10 جفت دندان در فک بالا و 8 جفت دندان در فک پائین است. دست و پا پنج انگشت با ناخن‌های بلند دارند که پرده‌ای آنها را می‌پوشاند و شباهت زیادی به باله شنا پیدا کرده‌اند. پاها در امتداد دم قرار دارند. سطح بدن از موهای کوتاهی پوشیده شده است، در موقع تولد موهای نرم، متراکم و پشم مانندی به رنگ سفید دارند. رنگ موها بنا بر سن و فصل تغییر می‌کند ولی اغلب به رنگ خاکستری است. خال‌های تیره رنگ و نسبتاً پهنی در سطح پشت یدارد. با بالا رفتن سن، رنگ بدن روشن‌تر و خال‌ها تیره‌تر و زیادتر می‌وشند. در ماده‌ها رنگ خال‌های بدن روشن‌تر است. اندازه‌ها: طول بدن در نرها حدود 150 سانتی‌متر و در ماده‌ها حدود 140 سانتی‌متر، وزن حدود 85 کیلوگرم. زیستگاه: دریای خزر و رودخانه‌های بزرگی که به آن می‌ریزند. پراکندگی: این فُک فقط در دریای خزر زندگی می‌کند و بومی این دریا است. در اواخر بهار، تابستان و اوایل پائیز در مناطق میانی و جنوبی که آب عمیق‌تر و سردتری دارد به سر می‌برد. در این فصل در آب‌های نزدیک به سواحل گیلن و مازندران، به خصوص در سواحل شرقی مانند میانکاله و بابلسر تعدادی فُک که فقط سرهایشان از آب بیرون است مشاهده می‌شوند. عادات: حیوانی آبزی است، فقط برای تولیدمثل و گاهی برای استراحت به سالح می‌آید. پاهای عقب فک نمی‌توانند به طرف جلو خم شوند بنابراین فک‌ها با قوز کردن و لولیدن بر روی زمین حرکت می‌کنند. فک‌ها شناگرهای ماهری هستند آنها با حرکت پاهای عقبی به طرف جلو شنا می‌کنند. گاهی اواقات، به خصوص در حالت اسارت بر روی پشت شنا می‌کنند و یا به حالت عمودی در آب می‌ایستند. هم در شب و هم در روز فعال هستند. در داخل آب قادرند به خوبی ببینند، بشنوند و با استفاده از سبیل‌های بلندشان به ردیابی طعمه‌های خود حتی در آب‌های کدر بپردازند. فک‌ها در فصل پاییز به طرف آب‌های شمال شرقی دریای خزر که دارای عمق کم و در زمستان‌ها یخ زده است مهاجرت می‌کنند. یخ‌ها که در ابتدا به حالت شناور هستند در اثر باد امواج خرد شده و به صورت تپه‌های ناصافی در می‌آیند. فک‌ها در این یخ‌ها سوراخ‌های کوچکی برای نفس کشیدن و سوراخ های بزرگ‌تری برای خارج شدن از حفر می‌کنند. در اوایل بهار که یخ‌ها آب می‌شوند فک ها به طرف جنوب مهاجرت می‌کنند و تابستان را در قسمت‌های عمیق‌تر و سردتر که غذا فراوان است می‌مانند. هنوز اکثر مکان‌هایی که فک‌ها از بهار تا پائیز در آنجا به سر می‌برند کاملاً مشخص نشده است. غذا: طبق بررسی‌های انجام شده متجاوز از 80 درصد از غذای فک‌ها را ماهی کیلکا و بقیه را گاوماهیان کلُمه تشکیل می‌دهند. کاهش شدید ماهیان به خصوص ماه یکیلکا که به علت ورود شانه‌دار، آلودگی آب و صد بی‌رویه صورت گرفته است می‌تواند یکی از عاوامل کاهش شدید جمعیت این حیوان باشد. تولیدمثل: جفت‌گیری از اواخر بهمن تا اواسط اسفند که فک ها در نواحی شمالی دریای خزر به خصوص دهانه رودخانه‌های ولگا و اورال به سر می‌برند انجام می‌گیرد. یک کلنی کوچک از فک‌ها نیز برای تولیدمثل به جزایر اطراف ترکمنستان می‌روند. فک‌ها تک همسر هستند. مدت آبستنی حدود 11 ماه است که احتمالاً چند ماه آن مربوط به تأخیر باروری است. قبل از زایمان سوراخ‌هایی در یخ حفر می‌کنند و بچه‌های خود را که معمولاً یک تا دو است در این سوراخ‌ها و یا در پناه قطعات یخ می‌زایند. بچه‌ها در زمان تولد موهای بلند و سفید متمایل به زرد دارند که بعد از سه هفته جای خود را به موهای خاکستری تیره می‌دهند. بچه‌ها در زمان تولد بین 64 تا 79 سانتی‌متر طول و حدود پنج کیلو وزن دارند. مادر حدود چهار تا پنج هفته از بچه‌ها مواظبت می‌کند (شیر فُک حدود 12 درصد چربی دارد، بنابراین یک بار شیر خوردن در روز کافی است). حدود یک ماه پس از زایمان جفت‌گیری شروع می‌شود. بچه‌ها پس از مدتی به طور دسته جمعی به طرف آب‌های عمیق و سرد جنوب دریای خزر مهاجرت می‌کنند. فک‌ها در پنج تا هفت سالگی بالغ می‌شوند. طول عمر حدود 30 سال است. وضعیف فعلی: دشمن طبیعی بچه‌ها عقاب‌ها هستند گاهی اوقات در نواحی شمال دریای خزر گرگ‌ها نیز فک‌ها را می‌کشند. همه ساله تعداد زیادی فُک در تورهای ویژه‌ی صید ماهیان خاویاری گرفتار می‌شوند. فُک‌های گرفتار شده یا خفه می‌شوند یا معمولاً‌به وسیله کارد بلندی که صیادان در شکم آنها فرو می‌کنند، یا با کوبیدن چکش به سرشان به قتل می‌رسند. تعداد زیادی از این فُک‌ها مرده یا نیمه جان در سواحل استان مازندران، به خصوص در منطقه میانکاله تا بابلسر، مشاهده می‌شوند. براساس اطلاعات موجود همه ساله در سواحل شمالی دریای خزر هزاران فک نوزاد به خاطر پوست زیبایی که دارند، شکار می‌شوند. تعداد فک در دریای خزر در سال 2005 حدود 111 هزار قلاده تخمین زده می‌شود. این درحالی است که جمعیت این حیوان در اوایل قرن بیستم بالغ بر یک میلیون و در اوایل دهه هفتاد میلادی بالغ بر 400 هزار قلاده بوده است. حدد 20 درصد از کاهش جمعیت و 20 درصد کاهش باروری فک‌ها را ناشی از آلودگی‌های محیطی به خصوص سموم کشاورزی می‌دانند. علاوه بر آن، در فاصله بین سال‌های 1997 تا 2000 بین 20 تا 30 فک به علت ویروس CDV در مناطق شمالی دریای خزر تلف شدند. کاهشِ یخبندان در سال‌های اخیر که موجب تجمع فک‌ها در مناطقی خاص و ارتباط زیاد آنها با یکدیگر شده است، سرایت این ویروس را آسان‌تر نموده است. همچنین این کاهش یخبندان و شکسته شدن زود هنگام یخ‌ها که علت اصلی آن تغییرات آب و هوایی کره زمین است لطمه زیادی به بقاء نوزادان وارد می‌سازد. از طرف دیگر پس از فروپاشی شوروی سابق تخلفات شکار و صید نیز بسیار افزایش یافته است.

 

Caspian Seal

Caspian Seal The Caspian Sea is a unique body, streamlined shape with relatively large eyes, small ears and long, thick mustache. There are 10 pairs of teeth, maxillary and mandibular teeth is 8 pairs. Five fingers with long nails, hands and feet with a curtain covering them have become very similar to the flipper. History along with the tail. Body surface is covered with short hair, smooth hair at birth, dense wool-like white color. Hair color varies according to the age and season, but is often gray. Dark and relatively wide gaps in the back Ydard. With age, the body color brighter and darker spots and more Myvshnd. Dye bright spots in the body. Size: 150 cm body length in males and the females about 140 cm, weight 85 kg. Habitat: sea and rivers that pour into it. Distribution: The jaw just lives in the Caspian Sea and is native to the sea. In late spring, summer and early fall deeper and colder water in the central and southern region that is a tragedy. In this chapter in the waters close to the coast gallons of Mazandaran, Babolsar, especially on the East Coast like Miankaleh and heads out of the water is only seen some jaw. Habits: aquatic animal, and sometimes for the rest of the weapon is only for reproduction. Jaw rear legs can be bent forward so the jaws by crouched down and wriggle on the ground. Shnagrhay jaws skilled hind legs move forward with swimming. Sometimes Avaqat, especially in captivity on the swim or stand vertically in the water. Both are active at night and in the day. In the water can well see, hear and use their long mustaches to track their prey, even in turbid waters there. Grips in autumn in the Northeast Caspian Sea with shallow waters and migrate in winter is frozen. The first floating ice are crushed by wind and waves for imperfections in the coming hills. Grips small holes in the ice to breathe and to get out of digging the hole bigger. Ice melt in early spring and summer seals migrate south in deeper and colder parts of the food remains plentiful. Still many places where the jaw from spring to autumn there has not been known to live. Food: According to the survey, more than 80 percent of food fish jaws and kale, tofu, and others are gobiids word. The sharp decline due to the arrival of comb jelly fish, especially in Ykylka, water pollution and excessive percentage taken can Avaml a sharp decline in the population of the animals. Reproduction: Mating from late February to mid-March that seals the mouth of the rivers in the North Caspian to the Volga and Urals remained to be done. A small colony of the jaw used for breeding to nearby islands Turkmenistan. Grips are monogamous. Gestation period is about 11 months, probably a few months delay is related to fertility. They dig holes in the ice to give birth and their children, usually one or two in the hole or in sheltered parts Myzaynd ice. Children at birth are yellowish white hair and that after three weeks, they are replaced with dark gray hair. Children at birth between 64 and 79 centimeters long and weigh about five kilograms. Mother about four to five weeks to take care of the children (12% milk fat jaw, so once fed per day is sufficient). Mating begins about a month after giving birth. The children then collectively into the deep, cold waters of the Caspian Sea migrate south. Grips are mature in five to seven years. Life expectancy is about 30 years. The current situation whereby: a natural enemy of children Eagles are sometimes too jaws kill wolves in the northern Caspian Sea. Every year a large number of seals caught sturgeon are caught in special tours. Seals entangled or strangled, or usually by fishermen long knife in the abdomen down, or by banging the hammer to them murdered. Many of these jaws dead or half-dead on the coast of the province, especially in the area Miankaleh to Babolsar, are observed. The existing data on the northern shores of the Caspian Sea every year thousands of baby seals for their beauty skin, hunted. The number of seals in the Caspian Sea in 2005 is estimated at 111 thousand dogs. However, the population of over one million animals in the early twentieth century and in the early seventies was over 400 thousand dogs. Hdd 20% of the population and 20 percent reduction in fertility caused by environmental pollutants, especially pesticides jaws to know. In addition, between 1997 and 2000, between 20 and 30 of the jaw due to CDV virus died in the northern areas of the Caspian Sea. Ice loss in recent years, which causes the jaw to communicate a lot with each other in certain areas, the spread of the virus is much easier. It also reduces break the ice and early ice due to climate change that the planet is doing great damage to the survival of infants. On the other hand, after the collapse of the former Soviet Union also increased hunting and fishing violations.